Ohjeen löysin nimipäivä lahjaksi saamastani kotilieden parhaat leivonnaiset kirjasta, mutta muuntelin sitä hieman. Kakku oli hyvää ja raikasta ja erityisesti avomiehen mieleen. Tarkoitus oli tehdä ohjeen vastaisesti kiille kakun päälle (vaikka en kiilteistä pidä, mutta juustokakkuihin ne mielestäni sopivat hyvin) mutta hyytelösokeri oli päässyt loppumaan.

 

Pohja:

10-12 murskattua piparkakkua (ohje sanoi digestivekeksejä, mutta olen havainnut piparkakut tässä parhaan makuisiksi)

50g suletettua margariinia

Sekoita murskatut keksi ja sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperilla tai kakkupaperilla peitettyyn irtopohjavuokaan.

Täyte:

200g maustamatonta ja mahdollisimman kevyttä tuorejuustoa

1 1/2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

2 limetin mehu (raasta kuori talteen)

3 munan valkuaista vaahdotettuna

 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Raasta hyvin pestyjen limettien kuori koristelua varten ja purista limeteistä mehu. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kuumenna osa limettimehusta ja lisää siihen liivatelehdet. Sekoita limettimehu ja limettiliivateliemi  juustoseokseen. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita juustoseos varovasti valkuaisvaahtoon niin, että seos jää mahdollisimman kuohkeaksi. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Laita hyytymään jääkaappiin. Koristele raastetulla limetinkuorella.